COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Η ΤΖΑΒΕΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΠΟΡΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.gr
twitter: @egerssi

Την περασμένη Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014 ενημερωθήκαμε από τα ΜΜΕ πως η ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ, Νίκη Τζαβέλα, πέρασε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου και μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, επισημοποιήθηκε η ένταξή της στη ΝΔ και θα είναι υποψήφια στο ευρωψηφοδέλτιό της.   
Προσωπικά δεν μου προξένησε καμιά εντύπωση και ούτε βέβαια με αιφνιδίασε αυτή η προσχώρηση στη ΝΔ. Ήταν μια φυσική συνέχεια όλων εκείνων των βουλευτών που αποχώρησαν από το ΛΑΟΣ και εντάχθηκαν στη ΝΔ το προηγούμενο χρονικό διάστημα, όπως οι Μάκης Βορίδης, Άδωνις Γεωργιάδης, Παύλος Μαρκάκης, Θανάσης Πλεύρης, Αστέριος Ροντούλης, Κυριάκος Βελόπουλος (αποχώρησε σύντομα).
Ήταν όλα εκείνα τα αγαπημένα παιδιά του Γιώργου Καρατζαφέρη που τα «έκανε» βουλευτές, και οι οποίοι ήρθαν στο κόμμα από το πουθενά. Όλων αυτών η προσφορά στο ΛΑΟΣ ήταν μηδαμινή έως ανύπαρκτη μέχρι την πρώτη είσοδο του κόμματος στην Ελληνική Βουλή το 2007. Ειδικά από τους προαναφερθέντες, οι Μαρκάκης, Ροντούλης, Βελόπουλος και Τζαβέλα δεν ήταν καν μέλη του κόμματος και η συνεργασία τους με το ΛΑΟΣ ξεκίνησε λίγους μήνες πριν τις εκλογές. Αντίθετα όμως, μέχρι τότε και από της ιδρύσεως του κόμματος (2000) ήσαν πολλοί εκείνοι οι αγωνιστές που στην κυριολεξία «μάτωσαν» επί 7 συναπτά έτη, περιδιαβαίνοντας όλη την Ελλάδα από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, οργανώνοντας το κόμμα και εμψυχώνοντας τα στελέχη των τοπικών κοινωνιών, προκειμένου να καθιερωθεί ο ΛΑΟΣ στην συνείδηση της Ελληνικής κοινωνίας. Ήταν την ίδια εποχή που Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑΟΣ, ήταν ο Μιχάλης Βάρδας και Αναπληρωτής του ήταν ο υπογράφων. Όλη αυτή η πατριωτική και ανιδιοτελής φουρνιά στελεχών, «καπελώθηκε» από τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ, προς χάριν των προαναφερομένων και όχι μόνο, επαγγελματιών πολιτικάντηδων που κατά κύματα τώρα προσχωρούν στην Μνημονιακή ΝΔ, αφού πρώτα έριξαν στην ξέρα το πλοίο του ΛΑΟΣ.  
Μετά από αυτή τη σύντομη αναδρομή, επανέρχομαι στη Νίκη Τζαβέλα. Η εν λόγω κυρία υπήρξε π. Βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ, αντιπρόεδρος της Intracom, αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Κόκκαλη, διευθύντρια της διεθνούς ανάπτυξης του ΑΝΤ1 για τα Βαλκάνια και σύμβουλος του Μ. Κυριακού στον ΑΝΤ1, συνεργάτης της οικογένειας Λάτση, σύμβουλος του επιχειρηματία Ε. Μυτιληναίου. Δηλαδή, όπως όλοι καταλαβαίνουμε, η Νίκη Τζαβέλα ήταν εκείνο το αξιόπιστο πρόσωπο του επιχειρηματικού κεφαλαίου των εργολάβων Δημοσίων έργων και «διαμορφωτών» της κοινής γνώμης της πατρίδος μας. 
Ωστόσο, δυο μήνες πριν από τις ευρωεκλογές του 2009 (7 Ιουνίου) ο Γιώργος Καρατζαφέρης, αυτό το συγκεκριμένο συστημικό πρόσωπο επέλεξε προκειμένου να «κοσμήσει» την πρώτη θέση  στο ευρωψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ. Μόλις ανακοινώθηκε αυτή η υποψηφιότητα, διατύπωσα στον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ, σε συνάντηση που είχα μαζί του, την έντονη διαφωνία μου γι΄ αυτή την προσβλητική προς τα στελέχη μας και τη λαϊκή μας βάση, προσωπική του επιλογή, δλδ της Νίκης Τζαβέλα. Στις οργισμένες δε, αιτιάσεις μου, απάντησε αποφεύγοντας να με κοιτάξει στα μάτια και κοιτώντας προς το ανοικτό παράθυρο, ό,τι: «Η Τζαβέλα είναι το κλειδί που θα μου ανοίξει την πόρτα του συστήματος». 
Η Νίκη Τζαβέλα κατά τη διάρκεια της πενταετούς θητείας της στην ευρωβουλή, ουδέποτε διατύπωσε έστω και μία πολιτική πρόταση. Ουδέποτε στήριξε τα συμφέροντα της πατρίδος μας παρεμβαίνοντας σε κακόβουλες αναφορές ξένων ευρωβουλευτών. Αναφορές από γνωστούς κύκλους των Βρυξελών και του Βερολίνου που έπλητταν την Εθνική αξιοπρέπεια της πατρίδος μας . Αντιθέτως, παρενέβη επανειλημμένως υπέρ της ΕΕ. Όπως για παράδειγμα όταν ξεστόμισε το ταπεινωτικό για την Ελλάδα μας: «Τουλάχιστον η Ελλάδα εάν καεί, να καεί για να υπάρξει μια συνοχή και μια πραγματική ενωμένη Ευρώπη». Ήδη το ποτήρι της οργής μου είχε ξεχειλίσει μετά και την αντικαταστατική διαγραφή μου από το κόμμα, ως αποτέλεσμα των καταγγελιών μου στα πρόσωπα των Βορίδη και Γεωργιάδη, τους οποίους είχα κατηγορήσει πως με την νεοφιλελεύθερη ρητορική τους μετάλλαξαν ένα πατριωτικό και αστικό κόμμα, μετατρέποντάς το σε κόμμα της μεγαλοαστικής τάξης. Μετά από λίγους μήνες βέβαια, δικαιώθηκαν οι καταγγελίες μου προς τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ, όταν οι Βορίδης, Γεωργιάδης αυτομόλησαν προς ΝΔ.
Έτσι, την 1η Δεκεμβρίου 2011 εγγράφως ζήτησα από το κόμμα την παραπομπή της Νίκης Τζαβέλα στην επιτροπή δεοντολογίας, με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής της για την αντικομματική και αντεθνική της συμπεριφορά και μεταξύ των άλλων ανέφερα: «Τον τελευταίο καιρό γινόμαστε αυτήκοοι και αυτόπτες μάρτυρες μιας επιεικώς περίεργης πολιτικής συμπεριφοράς της ευρωβουλευτού του ΛΑΟΣ, Νίκης Τζαβέλα, η οποία εκθέτει την πατρίδα μας όχι μόνο στα μάτια των φίλων ψηφοφόρων και οπαδών του ΛΑΟΣ, αλλά και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, προσβάλλοντας με τον πιο αήθη τρόπο τις εθνικές και πατριωτικές αξίες και υπονομεύοντας το παρόν και το μέλλον της πατρίδας. Αναφέρομαι συγκεκριμένα στις τρεις πιο πρόσφατες παρεμβάσεις, της εν λόγω κυρίας στην ευρωβουλή, οι οποίες ήδη κάνουν το γύρο του διαδικτύου, των έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ. Είμαι βέβαιος, ότι ως εκ της θέσεώς σας, ως προέδρου δηλαδή της επιτροπής δεοντολογίας, είσθε ενήμερος της απαράδεκτης αυτής διαπόμπευσης της χώρας από ένα άτομο που θα έπρεπε να είναι υποχρεωμένο να υιοθετεί και να υπερασπίζεται τις εθνικές μας αξίες και τις πατριωτικές μας καταβολές και λυπάμαι που διαπιστώνω, ότι κανένα μέτρο δεν έχετε λάβει ώστε να σταματήσετε αυτές τις επικίνδυνες τοποθετήσεις για τη χώρα μας. Ειδικότερα σας αναφέρω: 
1. Στις 27 Σεπτεμβρίου 2011 σε συζήτηση στο ευρωκοινοβούλιο για την αντιμετώπιση της κρίσεως χρέους της ευρωζώνης, η κ. Τζαβέλα, υποστήριξε μεταξύ άλλων τα εξής απίστευτα: “…υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα για την οικονομική διακυβέρνηση. Τουλάχιστον η Ελλάδα εάν καεί, να καεί για να υπάρξει μια συνοχή και μια πραγματική ενωμένη Ευρώπη”. 
2. Στις 28 Σεπτεμβρίου 2011 επίσης, σε συζήτηση στο ευρωκοινοβούλιο,  η κ. Τζαβέλα, ισχυρίσθηκε την επιεικώς απαράδεκτη θέση πως πρέπει η Ελλάδα να είναι το πειραματόζωο στη διεθνή οικονομική κρίση. Είπε δε μεταξύ άλλων τα εξής εξωφρενικά: “Εμείς στο νότο ξεκινήσαμε ως piigs (γουρούνια) και έχουμε περάσει στην περίοδο να είμαστε τα πειραματόζωα, σε αυτό δεν έχουμε καμία αντίρρηση. Αν πρέπει να είμαστε τα πειραματόζωα προς δοκιμή για να ανακαλύψουμε τη μεθοδολογία και τη διαδικασία του να έχουμε αληθινή συνοχή και αληθινή ένωση εντός της ΕΕ, το δεχόμαστε…αν πρέπει να είμαστε ο καταλύτης για να έχουμε αληθινή ένωση και για να έχουμε συγκροτημένη, συνταγματική συνοχή, το δεχόμαστε, αξίζει”.
3. Σε πρόσφατη φιλελληνική τοποθέτηση του Βρετανού ευρωβουλευτού Nigel Farage, στην ευρωβουλή, η Νίκη Τζαβέλα παρενέβη και με μια άστοχη, ανεύθυνη και άσκοπη αναφορά της, ακύρωσε το θετικό για τη χώρα μας κλίμα που δημιουργήθηκε, αντί όπως όφειλε να ευχαριστήσει τον Βρετανό ευρωβουλευτή και να πλειοδοτήσει στις φιλικές για τη χώρα μας τοποθετήσεις του».          
Δυστυχώς, το περιεχόμενο της επιστολής μου, ο Γιώργος Καρατζαφέρης την έγραψε στα παλαιότερα υποδήματά του - όπως άλλωστε, είχε κάνει και με την επιστολή μου για Βορίδη και Γεωργιάδη – και σήμερα εισπράττει τα επίχειρα της κομματικής του ανικανότητας και του πολιτικού του αριβισμού. 
Όσον αφορά τη Νίκη Τζαβέλα, θα όφειλε πριν να επανα-προσχωρούσε στη ΝΔ, να επιδείκνυε  προσωπική ευθιξία και πολιτική εντιμότητα και να είχε παραιτηθεί της έδρας της στην ευρωβουλή, η οποία έδρα ανήκει στους ανιδιοτελείς πάλαι ποτέ ψηφοφόρους του ΛΑΟΣ. 
Κλείνοντας, θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα και προς το Σαμαρικό Antinews του φίλου μου Βασίλη Ζήση. Αλήθεια, πότε ήταν καλή η Τζαβέλα; Σήμερα που προσχώρησε στη ΝΔ ή τον Ιούνιο του 2010 όταν έγραφε το Antinews: «Τι έκανε η Τζαβέλα στην ατζέντα Χριστοφοράκου»; http://www.antinews.gr/Antitheseis/E-k-Tzabela-tou-LAOS-ti-ekane-sten-atzenta-tou-k-Khristophorakou-/  Ή όταν δημοσίευε την συγκεκριμένη επιστολή μου και σήμερα την έχει «κατεβάσει» από το διαδίκτυο; http://www.inewsgr.com/87/zita-tin-parapobi-tis-k-tzavela-sto-peitharchiko-tou-laos.htm  Ή βεβαίως όταν πριν λίγες ημέρες (27/1/2014) μας ενημέρωνε πως η Τζαβέλα ψάχνει το ….Σαμαρά βάζοντας λυτούς και δεμένους για την επανένταξή της στη ΝΔ αλλά ο Σαμαράς έχει άλλες σκέψεις στο μυαλό του για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ. http://www.antinews.gr/Kleidarotrupa/H-Tzabella-psakhnei-ton-Samara/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.