COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Ο Δ. Οικονομάκος, μίλησε στο ΤΕΙ Καλαμάτας

Σε εκδήλωση των οργανώσεων της ΚΝΕ στο ΤΕΙ Καλαμάτας με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και τις επερχόμενες εκλογικές μάχες, μίλησε χθές 19/3 ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Δημήτρης Οικονομάκος.

Μεταξύ άλλων δήλωσε: «Το λέμε καθαρά δεν έχει να δώσει τίποτα ένα σύστημα που δεν μπορεί να εξασφαλίσει στο φοιτητή να σπουδάζει χωρίς να δουλεύει. Γιατί τι ποιότητας άραγε επιστήμονες βγάζει ένα κοινωνικοοικονομικό σύστημα όπως ο καπιταλισμός που καταδικάζει το φοιτητή το πρωί να είναι στις σχολές ξενυχτισμένος από το νυχτοκάματο της δουλειάς του ποδαριού που βρήκε για να μπορέσει να ανταποκριθεί στα έξοδα των σπουδών του.  Όλο αυτό που ζει ο φοιτητής έχει άμεση σύνδεση με την ΕΕ. Αυτή η λυκοσυμμαχία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με όλες τις αντιδραστικές εξελίξεις, με τα προβλήματα που γεννά η πολιτική που στηρίζει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και χτυπά την εργατική - λαϊκή οικογένεια. Συζητώντας για την Ελλάδα, όποιο κλάδο της οικονομίας και να πάρετε, για όποιο αντικείμενο σπουδών και να μιλήσουμε βγαίνει το αδιέξοδο στο αν θα βρεις δουλειά και με τι όρους».


Στη συνέχεια, αναφερόμενος στις επερχόμενες εκλογικές μάχες και στην ανάγκη για ισχυρό ΚΚΕ παντού, ο Δ. Οικονομάκος σημείωσε ανάμεσα σε άλλα: «Βρισκόμαστε μπροστά σε μια σημαντική μάχη που τη δίνουμε ενιαία συγκεντρώνοντας τα πυρά μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και τους συνδυασμούς τους, στους δήμους και στην περιφέρεια, στην αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετούν. Πρόκειται για μια εκλογική αναμέτρηση με τρεις κάλπες όμως ενιαία γιατί συγκεντρωμένη είναι η πείρα, ένα το συμπέρασμα. Ότι η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος που θα ενισχύσει αποφασιστικά τη λαϊκή δύναμη για να βάλει εμπόδια και να αντεπιτεθεί ο λαός, να καταργήσει αντιλαϊκά μέτρα, να διεκδικήσει αιτήματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του, να ανοίξει το δρόμο για να γίνει το κουμάντο σ' αυτό τον τόπο. Ψήφος στο ΚΚΕ είναι ο πιο γνήσιος τρόπος, να πεις ότι δεν είμαι διατεθειμένος να γίνω το θύμα, ότι εσύ κι ο λαός συνολικά μπορείς να γίνεις σκληρό καρύδι και δύσκολος αντίπαλος των συγκροτημένων συμφερόντων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, της αντιλαϊκής πολιτικής που πτώχευσαν το λαό μας. Γιατί με ισχυρό ΚΚΕ παντού ο λαός όλα τα μπορεί» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.