COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Κοινή δήλωση Στέλιου Σφακιανάκη, ιατρού και πρώην δημάρχου Γλυφάδας και Γιώργου Παπανικολάου, δικηγόρου και υποψήφιου δημάρχου Γλυφάδας

«Ο τόπος μας διαχρονικά πήγαινε μπροστά όταν κατόρθωνε να ‘παντρεύει’ την πείρα και την αξιοσύνη των παλιών με τον ενθουσιασμό και τις ικανότητες των νέων. Όταν κατόρθωνε να συνθέτει δυνάμεις πέρα και πάνω από κόμματα, με μοναδικό γνώμονα το κοινό καλό. Όταν έβαζε στην άκρη μικροκομματικές σκοπιμότητες και μικροπολιτικά συμφέροντα και κινείτο με βάση το δημόσιο συμφέρον, με βάση τις ανάγκες των πολλών. Στην εποχή μάλιστα που ζούμε, μια εποχή βαθιάς κρίσης, οι αρετές της σύνθεσης υγιών δυνάμεων και της ενότητας είναι περισσότερο αναγκαίες παρά ποτέ.
Με οδηγό όλες τις παραπάνω αρχές, κάνουμε για πρώτη φορά στην ιστορία της τοπικής αυτοδιοίκησης μια δημιουργική υπέρβαση. Ενώνουμε δυνάμεις για τη Γλυφάδα, εν όψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών και κυρίως για την επόμενη ημέρα μετά από αυτές. Ενώνουμε την αξιοπιστία και την αξιοπρέπεια ενός έντιμου δημάρχου με τις γνώσεις και το μεράκι ενός νέου υποψηφίου:

Για να αποκτήσει η Γλυφάδα μια νέα δημοτική αρχή και ένα νέο δήμαρχο, με ματιά τοπική και βλέμμα ευρωπαϊκό. Με ήθος και αρχές. Με ξεκάθαρες και κρυστάλλινες δεσμεύσεις για απόλυτη διαφάνεια στη διοίκηση του Δήμου. Για μεγαλύτερη και ουσιαστική συμμετοχή των δημοτών σε όλες τις αποφάσεις. Για την αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου εθνικού και κοινοτικού πόρου για τον Δήμο μας. Για την έμπρακτη υποστήριξη και του πιο αδύναμου συμπολίτη μας.
Η νέα Γλυφάδα που οραματιζόμαστε έχει ως πυλώνες την αλληλεγγύη, την κοινωνική δικαιοσύνη, τη διαφάνεια, την εντιμότητα, την ανάπτυξη και τη συμμετοχή. Και φυσικά την προϋπόθεση όλων αυτών, τη νομιμότητα και τις δημοκρατικές διαδικασίες. Και θα γίνει πραγματικότητα αν αγωνιστούμε όλοι μαζί, πέρα κι έξω από κόμματα και κάθε άλλου είδους δεσμεύσεις.
Η μόνη δέσμευση που έχουμε είναι να συνδιαμορφώσουμε το παρόν και το μέλλον του Δήμου Γλυφάδας, με πυξίδα αυτό το πλαίσιο αρχών. Με μοναδικό γνώμονα να ξημερώσει μια καλύτερη και πιο φωτεινή ημέρα για τον τόπο όπου μεγαλώσαμε, ζούμε και εργαζόμαστε. Για τον τόπο όπου μεγαλώνουν και θα ζήσουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας.
Αυτό το πλαίσιο σας καλούμε να στηρίξετε στις 18 Μαΐου. Να στείλουμε μέσα από την κάλπη των δημοτικών εκλογών μήνυμα ενότητας, διαφάνειας και συμμετοχής. Για τη Γλυφάδα μας.»
Στέλιος Σφακιανάκης Ιατρός, πρώην δήμαρχος Γλυφάδας
Γιώργος Παπανικολάου Δικηγόρος, υποψήφιος δήμαρχος Γλυφάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.