COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Όχι στα μικροκομματικά παιχνίδια με την ημερομηνία των ευρωεκλογών!

ΨΗΦΙΣΜΑ
3ης  ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ
που στηρίχθηκαν από τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ
Όχι στα μικροκομματικά παιχνίδια με την ημερομηνία των ευρωεκλογών!
Οι Οικολόγοι Πράσινοι εκφράζουμε την έντονη αντίθεσή μας στα σχέδια των συγκυβερνώντων για τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών μαζί με το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών την Κυριακή 25 Μαΐου 2014.
Πρόκειται για σκόπιμη παρερμηνεία των διατάξεων που επιβάλλουν την διεξαγωγή των ευρωεκλογών μαζί με αυτές της Αυτοδιοίκησης, που αντικειμενικά οδηγεί σε υποβάθμιση της σημασίας των ευρωεκλογών, με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση υπολογισμών σχετικών με τις εκλογικές επιδόσεις των κομμάτων της συγκυβέρνησης.

Οι Ευρωεκλογές πρέπει να γίνουν μαζί με τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές την Κυριακή 18 Μαϊου. Η δεύτερη Κυριακή δεδομένου ότι αφορά μόνο περιοχές που δεν ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία, έχει προφανώς συμπληρωματικό χαρακτήρα και επομένως δεν συνάδει με τον γενικό χαρακτήρα των ευρωεκλογών. Επιπλέον, η διεξαγωγή των ευρωεκλογών την πρώτη Κυριακή μειώνει σοβαρά τα έξοδα μετακινήσεων ψηφοφόρων, την σχετική ταλαιπωρία και την απώλεια εργασίμων ημερών και ημερών σχολικής λειτουργίας.
Η υποβάθμιση των ευρωεκλογών, με την έμμεση ενίσχυση της αποχής που συνεπάγεται η διεξαγωγή τη δεύτερη Κυριακή, αντιβαίνει στην προφανή ανάγκη της χώρας να οικοδομήσει συμμαχίες και να ενισχύσει το κύρος και την παρουσία της στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, στόχοι που επιτυγχάνονται μόνο με την ευρεία συμμετοχή του εκλογικού σώματος στις ευρωεκλογές. Και τούτο γίνεται βάσει μικροκομματικών υπολογισμών, που δεν είναι και  καθόλου βέβαιο ότι θα αποδώσουν. 
Όπως λέει και η λαϊκή παροιμία, αυτός που σκάβει το λάκκο του άλλου υπάρχει ενδεχόμενο να πέσει ο ίδιος μέσα. Και μαζί του, δυστυχώς, τα γενικότερα εθνικά συμφέροντα.

Θεματική Ομάδα Αυτοδιοίκησης
Πληροφορίες: Δήμητρα Λυμπεροπούλου 6974263563

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.