COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ - ΕΡΓ.Α.ΚΕΡΚΥΡΑΣ:ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΘΟΎΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

Μηδέν ευρώ. Απολύτως τίποτα..Αυτό είναι το ποσό που (δέν) έχουν λάβει οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι της Κέρκυρας, στο πεντάμηνο που ξεκίνησε την 1η Αυγούστου και έληξε στις 31 Δεκέμβρη 2013, με εργασιακό αντικείμενο την φύλαξη αρχαιολογικών χώρων ( μουσείων - ιστορικών εκθεμάτων κ.λ.π )..
 Οι άνεργοι - εργαζόμενοι που εργάστηκαν στο πεντάμηνο αυτό, ήταν άνεργοι για καιρό.. Τα κριτήρια της πρόσληψης τους αφορούσαν - μάλιστα - τις ονομαζόμενες στην τρέχουσα ορολογία ως "οικονομικά ευπαθείς ομάδες" αυτές  που βρίσκονται στα όρια της επιβίωσης. Η προσδιορισμένη αμοιβή τους, 625 ευρώ τον μήνα, δηλαδή 3125 ευρώ συνολικά.. Άνθρωποι με σοβαρή και άμεση ανάγκη απασχόλησης, όπως άλλωστε και όλοι, στις σημερινές συνθήκες, έδειξαν αυτό που λέμε "καλή πίστη" και υπέγραψαν την σύμβαση, πιθανότατα αρνούμενοι άλλες δυνατότητες απασχόλησης. Εργάστηκαν κυριολεκτικά ασταμάτητα και σε καθημερινή βάση, σε ολόκληρο το διάστημα του πεντάμηνου που έληξε πριν 10 και πλέον ημέρες, αναμένοντας την αμοιβή της εργασίας τους, που την έχουν - αυτονόητα - απόλυτη ανάγκη για την επιβίωση. Μάταια όμως. Μέχρι σήμερα, η αμοιβή της εργασίας τους συνεχίζει να ανέρχεται στα μηδέν ευρώ..

Εργοδότης των συγκεκριμένων απλήρωτων εργαζομένων - ανέργων είναι, σύμφωνα με το πάγιο σύστημα που ακολουθείται απο την εγχώρια πολιτική εξουσία και τα ξένα κέντρα τα τελευταία χρόνια, μια ΜΚΟ, με τη επωνυμία "ΣΤΗΡΙΞΗ - ΑΜΚΕ " που έχει έδρα την Πάτρα και που ο τίτλος της στα αυτιά των ανέργων - εργαζομένων μάλλον υπερβολικός και πολύ αντιφατικός ακούγεται, κρίνοντας με βάση τα δεδομένα της παραπάνω περίπτωσης...Υπενθυμίζουμε την σχετική "εμπορομεσιτική" "δράση" στον χώρο της "ελαστικής εργασίας" και άλλων ΜΚΟ, με αντίστοιχα "πομπώδη" ονόματα όπως "κοινωνία ίσων ευκαιριών" και ανάλογες πάνω - κάτω καταστάσεις οφειλών και καθυστερήσεων πληρωμών, που συστηματικά έχει αναφερθεί σε ανακοινώσεις της η ΕΡΓΑΚ στην προηγούμενη περίοδο.
Η Εργατουπαλληλική Αγωνιστική Κίνηση (ΕΡΓΑΚ) ενώνει την φωνή της με τους εργαζόμενους - άνεργους στο συγκεκριμένο πεντάμηνο, αλλά και με όλους τους εργαζόμενους και άνεργους που αναμφίβολα είναι στο πλευρό τους, ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗ των εργαζομένων στην φύλαξη των αρχαιολογικών χώρων. Την εξόφληση τους ΤΩΡΑ. Επίσης την εξόφληση και άλλων εργαζομένων σε αντίστοιχα προηγούμενα προγράμματα, εάν υπάρχουν τέτοιες οφειλές ακόμη.Οι λόγοι, οι "αιτίες", οι δικαιολογίες σχετικά με την μη εξόφλησή τους, μας είναι κυριολεκτικά αδιάφοροι, ούτε είναι δική μας, η των εκεί εργαζομένων, δουλειά να ασχοληθούμε. Η επιβίωση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι άνεργοι και οι εξαθλιωμένοι εργαζόμενοι είναι τόσα πολλά και δραματικά που δεν αφήνουν άλλα περιθώρια.. Καλούμε επίσης κάθε αρμόδιο και σχετιζόμενο φορέα με την εργασιακή απασχόληση των συγκεκριμένων εργαζομένων, να ενεργοποιηθεί ταχύτατα για την επίλυση του απαράδεκτου και ασφυκτικού αυτού προβλήματος. Αυτοί οι συνάδελφοι εργάστηκαν και πρέπει να πληρωθούν. Έπρεπε να εξοφλούνταν μάλιστα προ πολλού, όπως καθορίζεται απο τους όρους της σύμβασης τους. 
Το ντόπιο καπιταλιστικό σύστημα και τα ξένα κέντρα και αφεντικά, που μαζί υλοποιούν στην χώρα μας την γενικότερη πολιτική βαθιάς εθνικής εξάρτησης - λαικής εργατικής εξόντωσης, είναι γνωστό ευρύτατα ότι - μεταξύ πολλών άλλων - έχει στοχοποιήσει την εργασία (και το δικαίωμα στην εργασία) και επιχειρούν την εδραίωση ενός καθεστώτος μαζικής ανεργίας - "ελαστικής" παροδικής εργασίας χωρίς δικαιώματα - πάμφθηνης εργατικής αμοιβής. Οι διάφορες σχετικές ΜΚΟ χρησιμοποιούνται απο την κυρίαρχη κατάσταση και το εγχώριο μπλοκ εξουσίας σαν μεσάζοντες στον χώρο της εργασίας και ασφαλώς κερδίζουν απο αυτή τους την δραστηριότητα. Η ΕΡΓΑΚ και οι εργαζόμενοι συνολικά, αντιστεκόμαστε και θα αντισταθούμε ακόμα περισσότερο, σε αυτές τις αντεργατικές εξοντωτικές μεθοδεύσεις και σε όποιες παραλλαγές χρησιμοποιηθούν για να σερβιριστούν και να παγιωθούν οι μεθοδεύσεις αυτές. Η εργατική τάξη της χώρας μας αγωνίζεται για την επιβίωση και για μια ζωή με αξιοπρέπεια. Δεν θα δεχτεί ένα σύγχρονο εργατικό δουλεμπόριο. Αγωνιζόμαστε και θεωρούμε αυτονόητο το δικαίωμα στην εργασία για όλους. Αυτονόητη την καταβολή των δεδουλευμένων. Αγωνιζόμαστε για καλύτερες ημέρες - ημέρες εργατικής κυριαρχίας και κοινωνικής προκοπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.