COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

«Η Ιταλία τολμά να χτυπήσει τη φοροαποφυγή των κολοσσών του Διαδικτύου. Ο κ. Στουρνάρας ακούει;»

Δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου και βουλευτή Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ  Π. Κουρουμπλή: «Η Ιταλία τολμά να χτυπήσει τη φοροαποφυγή των κολοσσών του Διαδικτύου. Ο κ. Στουρνάρας ακούει;» 
Η ιταλική κυβέρνηση με το λεγόμενο φόρο Google, που υποχρεώνει τους διαφημιζόμενους να αγοράζουν διαφημίσεις στο Διαδίκτυο μόνο από εταιρείες που έχουν συσταθεί στην Ιταλία, αποδεικνύει ότι η αντιμετώπιση της φοροαποφυγής των πολυεθνικών είναι δυνατή, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση. 

Σε ερώτησή μας από το 2012 προς τον κ. Στουρνάρα επισημαίναμε ότι η Google Ελλάδας, της οποίας οι εγχώριες δραστηριότητες ανέρχονται σε δισεκατομμύρια ευρώ, εμφανίζει τζίρο μόλις 7 εκατ. ευρώ καθώς διοχετεύει όχι μόνο τα κέρδη αλλά και τα έσοδά της στη θυγατρική της στην Ιρλανδία. 


Το ότι η Κομισιόν εξέφρασε αμφιβολίες για τον ιταλικό νόμο δεν μειώνει την αξία αυτής της νομοθετικής πρωτοβουλίας. Απεναντίας, αποδεικνύει την αποφασιστικότητα της ιταλικής κυβέρνησης να φορολογήσει τους κολοσσούς που αποκομίζουν τεράστια κέρδη, παρά το ευρωπαϊκό πλαίσιο, που διολισθαίνει συνεχώς στη λογική υπερσυσσώρευσης κερδών από τις πολυεθνικές. 

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά η ανεπάρκεια και η ατολμία της ελληνικής κυβέρνησης, που επιμένει να φορολογεί τη χειμαζόμενη κοινωνία και να αφήνει τους μεγάλους παίκτες στο απυρόβλητο. Κύριε Στουρνάρα, ιδού πεδίο δόξης λαμπρόν.

              

Το Γραφείο Τύπου  

Γραφείο Παναγιώτη Κουρουμπλή

Κοιν. Εκπρόσωπου -Βουλευτή Β΄ Αθήνας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.



Γρ. Τύπου: 210. 362 4620

Νίκης & Απόλλωνος 1, 10557

Τηλ.: 210 3244711, Fax: 210 3218158



kouroumplis@parliament.gr

panagiotis@kouroumplis.gr

www.kouroumplis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.