COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Άγνωστη Σχέση – Γνωστή Μέθοδος

Αφού όλες οι γελοίες ιστορίες που επινόησε το σύστημα για να πλήξει τη “Δημιουργία, ξανά!” χτυπώντας τον ιδρυτή της έπεσαν στο κενό, νέο κύμα λάσπης επιστρατεύεται, εν όψει εκλογών, από τους παραγωγούς σκουπιδιών των ΜΜΕ, που αυτοχαρακτηρίζονται δημοσιογράφοι.

“Η άγνωστη σχέση Τζήμερου – Γριβέα” τιτλοφορείται λιβελογράφημα που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, με μονταρισμένα δίπλα – δίπλα τα πρόσωπα των δύο “σχετιζομένων”.

Καθόλου άγνωστη δεν είναι αυτή η σχέση, σε όσους εργάζονται στον χώρο της επικοινωνίας. Ο Θάνος Τζήμερος, μέσω της εταιρείας του είχε την ευθύνη της επικοινωνίας πολλών δραστηριοτήτων των εταιρειών του Ομίλου C&C International (διεθνή συνέδρια, αλυσίδα ξενοδοχείων, ταξιδιωτικές υπηρεσίες, διοργάνωση εταιρικών δραστηριοτήτων, πολιτική επικοινωνία, επιστημονικές εκδόσεις). 

Καθόλου άγνωστη δεν είναι και η διάρκειά της: 2002-2005, πολλά χρόνια πριν ο Γριβέας εμπλακεί στα θέματα για τα οποία κατηγορείται, "λεπτομέρεια" την οποία ο... αντικειμενικός δημοσιογράφος δεν θεώρησε σκόπιμο να αναφέρει. 


Με την ευκαιρία να υπενθυμίσουμε σε όλα τα παπαγαλάκια του συστήματος μερικές θέσεις μας:

- Η “Δημιουργία, ξανά!” θεωρεί ότι η κατευθυνόμενη “δημοσιογραφία” με σημαντικό αριθμό δημοσιογράφων στο κρυφό μισθολόγιο πολιτικών και επιχειρηματιών είναι εξίσου υπεύθυνη με την πολιτική για την κατάντια της χώρας. Αυτή τη γνωστή άγνωστη σχέση καλό θα ήταν να την διερευνήσει κάποιος από όσους δεν συμμετείχαν. Ή μήπως εμποδίζεται από την συντεχνιακή αλληλεγγύη;

- Δημοσιογραφία και κομματική ιδιότητα είναι ασύμβατες έννοιες. Δεν μπορείς να υπηρετείς ταυτόχρονα και την αντικειμενική ενημέρωση και την προπαγάνδα. 

- Στους φόρους υπέρ τρίτων, που θα καταργηθούν όλοι, όταν η “Δημιουργία, ξανά!” αναλάβει το χτίσιμο μιας σύγχρονης, αξιοπρεπούς και παραγωγικής Ελλάδας, περιλαμβάνεται και το αγγελιόσημο. Τις ασφαλιστικές εισφορές των δημοσιογράφων δεν θα τις πληρώνει ο άνεργος που αγοράζει γάλα για τα παιδιά του, αλλά οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι και οι εργοδότες τους, όπως ισχύει με όλους τους εργαζόμενους. “Ευγενή” ταμεία με τα λεφτά των άλλων, τέλος. 

Όπως καταλαβαίνετε, δεν πρόκειται να πτοηθούμε από τους κωμικούς λεονταρισμούς ενός συστήματος που καταρρέει. Μπορείτε να συνεχίσετε.

Δημιουργία ξανά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.