COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου και βουλευτή Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλή: «Η κυβέρνηση είναι ακριβή στα πίτουρα και φθηνή στα άλευρα»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης  Κουρουμπλής σχολιάζοντας σήμερα στην τηλεοπτική εκπομπή “ΣΚΑΪ Τώρα” για την επιβολή «χαρατσιού» 25 ευρώ για την εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία,  μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Όταν πολυεθνικές του φαρμάκου στην Ελλάδα με 3 δισ. τζίρο εμφανίζουν στους ισολογισμούς τους ζημιές -δίχως να πληρώνουν με τον τρόπο αυτό ούτε ένα ευρώ φόρο-, όταν κάθε χρόνο στην Ελλάδα πραγματοποιούνται 4,5 εκατομμύρια αξονικές και μαγνητικές τομογραφίες (αριθμός πενταπλάσιος από τις μαγνητικές που πραγματοποιούνται στη Γερμανία και εξαπλάσιος από τις αξονικές στην Ολλανδία), η σημερινή ηγεσία του υπουργείου υγείας επιβάλλει το εισιτήριο των 25 ευρώ ακόμα και στους χαμηλοσυνταξιούχους των 400 ευρώ. Ταυτόχρονα καταργεί το πληθυσμιακό κριτήριο για την αδειοδότηση αξονικών και μαγνητικών τομογράφων -ήδη λειτουργούν 260 στον ιδιωτικό τομέα- ενισχύοντας την προκλητή ζήτηση. 


Εν τω μεταξύ συνεχίζεται το πάρτι της παραοικονομίας των ιατρικών συνεδριών πίσω από το οποίο κρύβεται προσπάθεια παθητικής δωροδοκίας ιατρών, και μάλιστα με χρήματα του φορολογούμενου πολίτη, αφού ακόμα και σήμερα βρίσκεται σε ισχύ η αποικιοκρατική διάταξη που απαλλάσσει από τη φορολογία μέχρι και το 16% του τζίρου των πολυεθνικών του φαρμάκου. Οφείλει να γνωρίζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου οικονομικών και του υπουργείου υγείας ότι μόνο από την κατάργηση αυτής της αποικιοκρατικής και μοναδικής στην Ευρώπη διάταξης, μπορεί να εξοικονομηθούν όχι 40 εκατομμύρια ευρώ που αναζητά ο κ. Γεωργιάδης,  αλλά 300 και πλέον εκατομμύρια ευρώ. Ισοδύναμα απέναντι στο ισοδύναμο της καταστροφής υπάρχουν, βούληση δεν υπάρχει».     

                 
Το Γραφείο Τύπου 

Γραφείο Παναγιώτη Κουρουμπλή

Κοιν. Εκπρόσωπου -Βουλευτή Β΄ Αθήνας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 

Γρ. Τύπου: 210. 362 4620

Νίκης & Απόλλωνος 1, 10557

Τηλ.: 210 3244711, Fax: 210 3218158 

kouroumplis@parliament.gr

panagiotis@kouroumplis.gr

www.kouroumplis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.