COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΙΧΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος παραβρέθηκε στο ανοικτό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Οιχαλίας, στις 17/1/2014, στο οποίο συζητήθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την επιλογή της θέσης Καλλιρρόη για διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ο Θανάσης Πετράκος κατά την παρέμβασή του μεταξύ των άλλων επανέλαβε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετος με την επιλογή της θέσης Καλλιρρόη για την εγκατάσταση του εργοστασίου επεξεργασίας των απορριμμάτων διότι δημιουργούνται σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα. Τόνισε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετος με την μέθοδο των ΣΔΙΤ που επιλέγει η κυβέρνηση και η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την επεξεργασία των απορριμμάτων και άλλων δημόσιων έργων.

Εκτός από την κατηγορηματική αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην  προωθούμενη ιδιωτικοποίηση με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ καθώς και με τη συγκεκριμένη ΜΠΕ ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε επίσης ότι η διαδικασία που επέλεξε η Περιφέρεια Πελοποννήσου ελέγχεται και από άποψη νομιμότητας. Συγκεκριμένα:
i. Ο ανταγωνιστικός διάλογος που επέλεξε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου προϋποθέτει ότι θα υπάρχει αδειοδοτημένος χώρος από την πλευρά της πολιτείας. Ο κ. Τατούλης επέλεξε το πρωτοφανές να προχωρήσει στην επιλογή του προσωρινού μειοδότη χωρίς να υπάρχει αδειοδοτημένος χώρος αλλά τους χώρους να τους προτείνει ο ανάδοχος.
ii. Το πρότυπο υπογραφής συμβάσεων σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές προϋποθέτει ότι στους υπογράφοντες θα είναι και ο Δήμος υποδοχής και όχι η Περιφέρεια.
iii. Σύμφωνα με την τελευταία απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επιβάλλεται ο όγκος των απορριμμάτων να μειώνεται κάθε χρόνο άρα να προωθείτε η ανακύκλωση και η διαλογή στην πηγή. Συνεπώς η εγγυημένη ποσότητα για 30 περίπου χρόνια που υποχρεώνει ο κ. Τατούλης να παραδίδουν στον ανάδοχο δεν συμβαδίζει με την υποχρέωση της μείωσης της ποσότητας των απορριμμάτων.
Τέλος ο Θανάσης Πετράκος τόνισε εκτός από το ότι η συγκεκριμένη ΜΠΕ έχει σοβαρά προβλήματα και περιβαλλοντικά και νομιμότητας, οι πολίτες της Πελοποννήσου θα επιβαρυνθούν πάρα πολύ μέσω των δημοτικών τελών και οι δηλώσεις του κ. Τατούλη για 62 ευρώ/τόνο αποδείχτηκαν παραμύθια για μικρά παιδιά.
Για όλους αυτούς τους λόγους ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κατηγορηματικά αντίθετος με το σχέδιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.