COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Υποβάθμιση του Λιμενικού Σταθμού Αγίου Νικολάου Μάνης σε Λιμενικό Φυλάκιο

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κ. ΥΠΟΥΡΓΟ:
ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ
ΘΕΜΑ: «Υποβάθμιση του Λιμενικού Σταθμού Αγίου Νικολάου Μάνης σε Λιμενικό Φυλάκιο»
Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου στα πλαίσια του «Λιμενικού Καλλικράτη» προχωράει στην υποβάθμιση του Λιμενικού Σταθμού Αγίου Νικολάου Μάνης σε Λιμενικό Φυλάκιο. Την υποβάθμιση αυτή μάλιστα το παρουσιάζει ως ίδρυση νέων υπηρεσιών. 
Ο Λιμενικός Σταθμός Αγίου Νικολάου Μάνης καλύπτει μια τεράστια περιοχή, ολόκληρο το Ακρωτήριο Ταίναρο, λειτουργώντας 24 ώρες το 24ωρο. Ως  Λιμενικό Φυλάκιο που θα υποβαθμιστεί θα μπορεί να λειτουργεί μόνο όποτε υπάρχει ανάγκη π.χ. να οριστεί να λειτουργεί μόνο κατά τη θερινή περίοδο που οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες.

Η υποβάθμιση του Λιμενικού Σταθμού Αγίου Νικολάου Μάνης θα έχει σοβαρές συνέπειες, καθώς μια τεράστια θαλάσσια περιοχή θα μείνει απροστάτευτη, ανεξέλεγκτη ενώ οι συναλλασσόμενοι με λιμενικές υπηρεσίες (όπως για παράδειγμα αλιείς) θα πρέπει να μετακινούνται για να εξυπηρετηθούν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας. Αντίστοιχα από την πλευρά της Λακωνίας η μόνη Λιμενική Αρχή είναι το Λιμεναρχείο Γυθείου. Άρα για οποιοδήποτε περιστατικό σε αυτή την περιοχή θα απαιτούνται τουλάχιστον δύο ώρες μέχρι να μεταβούν εκεί λιμενικοί.

Ερωτάται ο κ Υπουργός:

Θα ανακαλέσει το Υπουργείο την απόφαση του για την υποβάθμιση του Λιμενικού Σταθμού Αγίου Νικολάου Μάνης σε Φυλάκιο, ώστε αυτό να έχει τη δυνατότητα 24ωρης λειτουργίας, για την εξυπηρέτηση των πολιτών και τον έλεγχο της μεγάλης θαλάσσιας περιοχής, για την οποία είναι υπεύθυνος;

O ερωτών Βουλευτής

Πετράκος Αθανάσιος

15/1/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.