COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Όλοι αυτοί οι οποίοι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο υπονόμευσαν το δημόσιο συμφέρον, παίρνοντας μίζες πρέπει να σαπίσουν στη φυλακή

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΤΕΝΤΕΥΞΗΣ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ,ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΣΚΑΪ «ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ» ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΒΑΣΙΛΗ ΛΥΡΙΤΖΗ ΚΑΙ  ΔΗΜΗΤΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ 

«Όλοι αυτοί οι οποίοι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο υπονόμευσαν το δημόσιο συμφέρον, παίρνοντας μίζες πρέπει να σαπίσουν στη φυλακή». 

Για τη διαφάνεια και την απονομή δικαιοσύνης: 

Όλοι αυτοί οι οποίοι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο υπονόμευσαν το δημόσιο συμφέρον, παίρνοντας μίζες πρέπει να σαπίσουν στη φυλακή. Τόσο απλά. Διότι δεν μπορεί κάποιοι που ζουν ως κανονικοί Έλληνες πολίτες που σέβονται τους νόμους, είναι στην πολιτική γιατί πιστεύουν σε δέκα αρχές κι αξίες, να απολογούνται για πρόσωπα, τα οποία υπηρέτησαν άλλα πράγματα. Και το ΠΑΣΟΚ, γιατί αναφέρεστε στα παλιά Κόμματα, αυτούς είχε το ΠΑΣΟΚ μόνο; Δηλαδή η Μελίνα Μερκούρη, ο Γεννηματάς, ο Πεπονής, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι ανιδιοτελείς που προσέφεραν, θα κρυφτούν πίσω από αυτούς οι οποίοι σήμερα πρέπει να πληρώσουν το τίμημα των συμπεριφορών τους; Ας μην τα απαξιώνουμε όλα. Γιατί απαξιώνοντας τα πάντα, στο τέλος καταλήγουμε να συζητάμε για τρομοκράτες, για ναζί, και για τις υπόλοιπες τερατογενέσεις. 


Για το πολιτικό σύστημα: 

Εμείς τι θέλουμε; Εμείς θέλουμε ως Έλληνες πολίτες πάνω απ' όλα να μεταρρυθμίσουμε το πολιτικό σύστημα για να προκύψει κάτι νέο όχι ηλικιακά, αλλά σε επίπεδο κουλτούρας. Με όλα όσα συμβαίνουν είναι αδιανόητο να μη γίνει μια παρέμβαση για ένα νέο εκλογικό νόμο. Επειδή η Ελληνική Δημοκρατία περνάει μεγάλη κρίση, πρέπει να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες θεσμικές παρεμβάσεις. Αλλιώς θα αναμασάμε τα ίδια και τα ίδια, ότι δηλαδή συμπαθεί ο ΣΥΡΙΖΑ τους τρομοκράτες, η Νέα Δημοκρατία τους χρυσαυγίτες.
  
Δεν πρέπει το πολιτικό σύστημα να συμπεριφέρεται στο κράτος σαν λάφυρο. Πρέπει για παράδειγμα οι Γενικοί Γραμματείς να έχουν συγκεκριμένη θητεία και όχι να αλλάζουν με την αλλαγή πολιτικών προϊσταμένων. Κι αυτό να αποτελέσει ένα έναυσμα να αλλάξουμε την κατάσταση για ένα καλύτερο μέλλον, με τη δημιουργία θεσμών τέτοιων που να μην είναι προσωποπαγείς.  

Για την Κεντροαριστερά:                         

Τώρα πρέπει να φτιάξουμε ένα τρίτο προοδευτικό πόλο. Όμως όταν λέω «ιταλοποίηση» εννοώ κατακερματισμό. Θέλω να πω στον κ. Θεοχαρόπουλο ότι η προσπάθεια που γίνεται για μια ευρύτερη δημοκρατική συμπαράταξη και το κάλεσμα που έγινε σε όλους αυτούς τους χώρους της ΔΗΜΑΡ, τις Κινήσεις,  του ΠΑΣΟΚ, έχει αυτή ακριβώς την έννοια. Αν θεωρεί η ΔΗΜΑΡ ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι στον τρίτο πόλο επειδή έμεινε στην Κυβέρνηση για να μην πάει η χώρα τρίτη φορά σε εκλογές μέσα σε ένα χρόνο λόγω των λαθών που έκανε ο κ. Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία, να θυμίσω ότι πριν κάποιους μήνες ότι και αυτός και η ΔΗΜΑΡ ήταν στην Κυβέρνηση.              

Για τον δημόσιο διάλογο: 

Είναι ψευδές το δίλημμα Μνημόνιο-αντιμνημόνιο. Η χώρα μαζί με τους υπόλοιπους εταίρους υπέγραψε Μνημόνιο το 1993. Και από το Μνημόνιο που λέγεται Μάαστριχτ η χώρα δεν μπορεί να βγει. Αυτό πρέπει να το καταλάβει και ΣΥΡΙΖΑ και όλοι. Μην κοροϊδεύουν κάποιοι τον λαό ότι δεν θα έχουμε δεσμεύσεις την επόμενη μέρα κι εκτός Μνημονίου. Διότι και χωρίς τρίτο μνημόνιο για το οποίο προσπαθούμε όλοι μας, η χώρα έχει δεσμεύσεις όπως και οι υπόλοιποι ευρωπαϊκοί λαοί. Διότι και οι υπόλοιποι ευρωπαϊκοί λαοί που δεν έχουν Μνημόνιο, κινούνται σε ένα πλαίσιο δημοσιονομικής πειθαρχίας. Να είμαστε ξεκάθαροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.